Om Mig

Jag heter Love Eliasson och föddes 1995 i Malmö, där jag bodde med mina föräldrar i början av mitt liv. Efter ett år flyttade vi till den lilla byn Matteröd utanför Tyringe i norra Skåne.

Mina föräldrar separerade när jag var tre år gammal. Min far återvände till Malmö där jag åkte och hälsade på varannan helg. Annars bodde jag hos min mor. Vi hade det ganska kärvt rent ekonomiskt, ända tills min mamma träffade en ny man och gifte sig med. De har nu två barn som är mina halvbröder. Min pappa har även han en ny familj. Han och hans nya fru blev föräldrar till ännu en halvbror.

Jag visade tidigt tecken att jag var annorlunda. Mitt intresse för teckning och målning tog fäste. När jag började i skolan var jag en mycket besvärlig och bråkig liten pojke som fick kraftfulla utbrott i skolan. Jag kände mig ofta utanför på grund av detta. Senare utvecklade jag också ett stammande som jag fortfarande inte lyckats bli av med. Jag fick först diagnosen Tourettes, men det var ADHD-diagnosen som var värst på den tiden. När jag blev äldre fick jag även diagnosen Asperger och nu senast Bipolär Sjukdom. Hela min tid på högstadiet var minst sagt besvärlig och kantad av konflikter och vansinnesutbrott. Under tiden utvecklades jag till en skicklig tecknare. Jag började även skriva berättelser, oftast inom fantasygenren.

Redan 2004 hade min familj flyttat från Matteröd till Tyringe. Min pappa och hans familj hade ungefär samtidigt flyttat från Malmö till Ystad. När jag började på gymnasiet fick jag en helt ny skolupplevelse. Jag var begåvad och trivdes enormt mycket på gymnasiet. Jag utvecklades socialt och var duktig på och intresserad av historia, politik och samhälle, men också svenska och bild. 2015 gick jag ut gymnasiet med goda betyg och ett stipendium.

Sedan dess har jag jobbat på olika ställen. 2014 eller 2015 eller något sånt, då väcktes mitt intresse för att skapa musik. Jag spelar inte ett enda instrument, men tack vare min musikteori som min pappa lärde mig, skriver jag egna låtar och bygger upp dem i datorn. Det är mestadels hårdrock och metal, men ibland även andra genrer, som orkestral och symfonisk musik.

År 2018 bodde jag på internat, där jag studerade på Östra Grevie Folkhögskola. Jag trivdes där och fick flera goda vänner, men mådde av en ren slump inte så bra på den tiden. Efteråt fortsatte jag jobba på olika ställen och flyttade år 2020 till min första lägenhet i Hässleholm, där jag bor än idag. Nu håller jag på att få jobb igen, förhoppningsvis.

Vem vet vad min framtid har att erbjuda?

Har ni frågor, kritik, önskemål eller vill rapportera något? Kontakta mig här.

E-mail: eliassonlove@gmail.com

För ekonomiskt stöd, skicka till det här Swishnumret:

⁺46 723-196-108

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.